2010. június 11., péntek

VIGYÁZZUNK RÁJUK IS A HŐSÉGBEN!!

GYORSJELENTÉS AZ ILLATOS ÚTI AKCIÓVAL KAPCSOLATBAN!!

Kedden megbeszélésre került sor az állatmentők és a telep igazgatója között, melynek eredményeképp az igazgató belátta, értelmetlen kitiltani az eddig is ott fotózó civileket,  
így visszavonta az utasítást a mai nappal!!

Megszövegezésre került egy megállapodás is köztük, mely - remélhetőleg - minden félnek javára lesz.

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK, AKI AZ ÜGY MELLÉ ÁLLT!


EGY CSEPP GESZTUS AZ ÁRVÍZKÁROSULTAKNAK



A MikulásGyár, a Plaza-lánc és a Magyar Vöröskereszt gyűjtést szervez az árvízkárosultak részére. 
 Június 14. és 20. 

között várjuk a tartós élelmiszert, tisztálkodási- és tisztítószert az Alba, Csepel, Debrecen, Duna, Győr, Kanizsa, Kaposvár, Miskolc, Nyír, Szeged, Szolnok és Zala Plazákban.


2010. június 4., péntek

ELMENT AZ ÉSZ AZ ILLATOS ÚTON!! SEGÍTSETEK!!! RENDKÍVÜL FONTOS!!!


"A Fővárosi Közterület-felügyelet 12/2010. igazgatói utasításának 21.pontja indokolás nélkül egyszerűen megtiltotta az Illatos úton levő kutyák fényképezését - holott 2004 óta ennek soha nem volt akadálya! A fotózás révén évente ezernyi kutya menekült meg a haláltól!
Mi, azon állatvédő szervezetek és állatbarát magánszemélyek, akik hosszú évek óta, évente több száz kutyát mentünk meg az altatás elől a fővárosi gyepmesteri telepről, közismert nevén, az Illatos útról, a nyilvánossághoz fordulunk: a kutyák mentésében akadályoznak bennünket azzal, hogy a Fővárosi Közterület-felügyelet 12/2010. igazgatói utasításának 21. pontja megtiltotta a kutyák fényképezését.

Ez az igazgatói utasítás ellentétben áll:
- az 1986. II. Tv. 4.§. 1. bekezdésével
- az állatvédelmi törvénnyel 1995. Tv. 3. §.
- és saját működési szabályzatukkal

Ez az igazgatói utasítás ellehetetlenítheti a mentési munkát, mert mindenkinek alapvetően és nélkülözhetetlenül fontos, hogy a mentendő kutyákról fotót készíthessen. Ez az igazgatói utasítás a kutyák hazakerülési és gazdához juttatási esélyeit is jelentősen csökkentheti.
Véleményünk szerint a kutyák mentésében tudatosan gátol a Fővárosi Közterület-felügyelet, így közvetve a kutyák halálát okozhatják. A fotózás tiltása miatt az állatvédők nem szerezhetnek közvetlen tudomást az Illatos úton levő kutyákról, és ez a kutyák százainak az altatásához vezethet.
Véleményünk szerint, tudatosan állatkínzásra való törekvésnek is minősíthető az, ha valaki közreműködik abban, hogy akár egyetlen kutya elpusztuljon.

Tiltakozunk!


Ha szeretnél csatlakozni a tiltakozáshoz, azt megteheted a Netboard Kutya fórumon, emailben az akcio@lelenc.hu címen, vagy segíthetsz aláírásgyűjtő akciónkban a 100603_alairasgyujtes.pdf letöltésével!"



Ui:
Kérek mindenkit, akit érdekel akár egyetlen kutyaélet is, SEGÍTSEN ALÁÍRÁSÁVAL!!!!!
Köszönöm!


2010. június 1., kedd

NAGYVÁROSI KISKERT A KÖRFOLYOSÓN

Kis napsütés ebben a monszunidőben. :)

Szereplők: begónia, kukacvirág, petúnia, szúnyogűző













































LET'S GET TOGETHER :)

HOGY SZALAD AZ IDŐ! :)


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

Jelen blogban található szövegeket (kivéve a megjelölt forrásmunkákat) saját kútfőből merítettem, a fotókat, melyeken blognevem olvasható, saját magam készítettem. Ezen szövegeket illetve fényképeket kizárólag előzetes írásbeli beleegyezésemmel, engedélyemmel lehet felhasználni.
Amennyiben csak rövid mondatkiemelés jelenik meg másutt bármelyik postomból, ott kérem feltüntetni az idemutató linket.
Köszönöm.