2010. június 4., péntek

ELMENT AZ ÉSZ AZ ILLATOS ÚTON!! SEGÍTSETEK!!! RENDKÍVÜL FONTOS!!!


"A Fővárosi Közterület-felügyelet 12/2010. igazgatói utasításának 21.pontja indokolás nélkül egyszerűen megtiltotta az Illatos úton levő kutyák fényképezését - holott 2004 óta ennek soha nem volt akadálya! A fotózás révén évente ezernyi kutya menekült meg a haláltól!
Mi, azon állatvédő szervezetek és állatbarát magánszemélyek, akik hosszú évek óta, évente több száz kutyát mentünk meg az altatás elől a fővárosi gyepmesteri telepről, közismert nevén, az Illatos útról, a nyilvánossághoz fordulunk: a kutyák mentésében akadályoznak bennünket azzal, hogy a Fővárosi Közterület-felügyelet 12/2010. igazgatói utasításának 21. pontja megtiltotta a kutyák fényképezését.

Ez az igazgatói utasítás ellentétben áll:
- az 1986. II. Tv. 4.§. 1. bekezdésével
- az állatvédelmi törvénnyel 1995. Tv. 3. §.
- és saját működési szabályzatukkal

Ez az igazgatói utasítás ellehetetlenítheti a mentési munkát, mert mindenkinek alapvetően és nélkülözhetetlenül fontos, hogy a mentendő kutyákról fotót készíthessen. Ez az igazgatói utasítás a kutyák hazakerülési és gazdához juttatási esélyeit is jelentősen csökkentheti.
Véleményünk szerint a kutyák mentésében tudatosan gátol a Fővárosi Közterület-felügyelet, így közvetve a kutyák halálát okozhatják. A fotózás tiltása miatt az állatvédők nem szerezhetnek közvetlen tudomást az Illatos úton levő kutyákról, és ez a kutyák százainak az altatásához vezethet.
Véleményünk szerint, tudatosan állatkínzásra való törekvésnek is minősíthető az, ha valaki közreműködik abban, hogy akár egyetlen kutya elpusztuljon.

Tiltakozunk!


Ha szeretnél csatlakozni a tiltakozáshoz, azt megteheted a Netboard Kutya fórumon, emailben az akcio@lelenc.hu címen, vagy segíthetsz aláírásgyűjtő akciónkban a 100603_alairasgyujtes.pdf letöltésével!"



Ui:
Kérek mindenkit, akit érdekel akár egyetlen kutyaélet is, SEGÍTSEN ALÁÍRÁSÁVAL!!!!!
Köszönöm!


7 megjegyzés:

Bianka írta...

Szörnyűűűűű

藤 / Merry írta...

Eszem megáll!
Ez meg mi a csuda?!
Nem találok szavakat! Ennél ésszerűtlenebb baromságot nem nagyon pipáltam még!
Továbbítom ismerőseimnek!

TeaMami írta...

Köszönöm! :)
Ne felejtsétek el az aláírást is, mert az nagyon fontos!
Aki nincs benne az állatvédelemben, nyilván szemétbe dobja ezt az értesítést vagy egyszerűen átugrik rajta. Pedig nagyon sok gazdi az illatosut.hu weboldalon keresztül jutott el elveszett kutyusáig, mivel ott korrekten, érthetően láthatók a bekerült kutyusok, képpel, adatokkal.
Ez nem a telep saját honlapja, ezt állatmentők készítik immáron több éve és tartják karban naponta. Ha nem mehetnek be többé fotózni, mert kivezettetik őket esetleg a biztonsági őrrel (agyrém!!), akkor mi lesz a kutyák sorsa?
Pl. a Kutyasegélyszolgálat hetente hoz ki töb 10 kutyust, amikor telt ház van, nehogy altatásra kerüljön sor. A Lelenc elsősorban a telepről ment ebeket.
Még1x köszönöm a kutyák nevében, ha segítetek! Tényleg nagyon fontos. Rengeteg állatmentő szervezet is csatlakozott már, és sok magánszemély. A netboard fórumában lehet követni az eseményeket az Illatos úti topikban.
Vidéken ki lehet nyomtatni az aláírásgyűjtő ívet, s ha kész, fel lehet küldeni a Lelencnek, ott a cím az alján.

Unknown írta...

Ekkora esztelenséget! Be kéne zárni az ilyen idiótákat egy ketrecbe és mutogatni cirkuszban!!

TeaMami írta...

Óriási a felháborodás, lassan már nemzetközi szinten is, hiszen német, osztrák állatvédők-és mentők is segítenek abban, hogy sok kutyus kikerüljön a telepről, ahhoz bizony fotó és precíz adatok kellenek. Eddig tojtak rá a telepen dolgozók, most, május 25-én nagy garral bejelentették, hogy elindítottak egy honlapot, ami rendszertelen és áttekinthetetlen, könnyen kavarodás lehet belőle.
Az nem volt jó nekik, amit az állatvédők vezetnek immáron 5-6 éve. :( Presztízskérdést csinálnak kutyaéletekből.
És még mennyi anomália történik ott ezen kívül... :(:(

KÉREM TOVÁBBRA IS, HOGY SEGÍTSETEK!!
Köszönöm.

藤 / Merry írta...

Borzasztóak!Mindig az önös érdekeiket állítják előtérbe egyesek... áá, most eszembe jutott mennyire hasonló ami ott folyik a volt munkahelyem gyakorlatához. Ez azt hiszem egyes körökben általános jelenség, amit művelnek.:((( Legyen szó állatokról vagy emberekről...
A facebookon is megosztottam egy cikket ennek az ügynek a kapcsán.
Ismerősöm ezt írta emailben:"Minden hónapban járok a szomszédjukba karbantartani,
éktelen kutyaugatás van mindig de a minap puskalövéseket hallottam,
gondolom valamelyik kezelhetetlen ebet agyonlőtték.

Akik a kutyákat ide juttatják azokat kéne kezelésbe venni egyszer már."

藤 / Merry írta...

Rettenetes, sajnos az emberek egy részére jellemző az önös érdekek előtérbe helyezése, és még el is adják úgy, hogy ez jó. (persze, jó, nekik, de másnak nem...) Ez az egész a volt munkahelyem juttatja eszembe...
Ismerősöm ezt írta:
"Minden hónapban járok a szomszédjukba karbantartani,
éktelen kutyaugatás van mindig de a minap puskalövéseket hallottam,
gondolom valamelyik kezelhetetlen ebet agyonlőtték.

Akik a kutyákat ide juttatják azokat kéne kezelésbe venni egyszer már."
Igaza van.


A facebookon is megosztottam egy cikket a témába, hátha ott is megérint valakit.
(az előbb is próbáltam hozzászólni, de befagyott az explorer, ha esetleg mégis látszani fognak, elnézést!)

LET'S GET TOGETHER :)

HOGY SZALAD AZ IDŐ! :)


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

Jelen blogban található szövegeket (kivéve a megjelölt forrásmunkákat) saját kútfőből merítettem, a fotókat, melyeken blognevem olvasható, saját magam készítettem. Ezen szövegeket illetve fényképeket kizárólag előzetes írásbeli beleegyezésemmel, engedélyemmel lehet felhasználni.
Amennyiben csak rövid mondatkiemelés jelenik meg másutt bármelyik postomból, ott kérem feltüntetni az idemutató linket.
Köszönöm.