2010. május 20., csütörtök

S:O.S!!

Isten látja lelkemet, én gasztroblogban gondolkodtam, amikor nekiláttam ennek az egésznek. 
Aztán szépen lassan kiderült, ennél több minden létezik a világban, ami érdekel, ezért a szöszmögések kiterjednek ezerfelé.

Aki ismer, az tudja, kutyamániás vagyok. Hála az égnek! Még mindig jobb, mintha játékszenvedélyem lenne, nem? Nálam abszolút igaz, kutya nélkül lehet élni, de minek? És ráadásul még nem is szégyellem, hogy így érzek. Sokat tanulok tőlük.

Most ismét kutyaügyben járok, segítséget kérek a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány részére. Talán most sokan csóválják a fejüket, ni, még egy szervezet, aki pénzért kuncsorog..... közel sem erről van szó, bár némi adomány most igen jól jönne nekik. Hogy miért? Máris mutatom.....

Ez évben a fajtamentők eljutottak egy jászfényszarui szaporítóhoz, aki a lehető legméltatlanabb körülmények között tartott rengeteg kutyát. A hír nagy port vert fel, de kiváltó oka egy, spanyol tévések által készített riport volt, melyet rejtett kamerával vettek fel a szaporítónál, magukat kutyavásárlóknak kiadva. Akit érdekel, olvassa el a Blikk április 12-i cikkét, amely kivételesen igazat írt. 
Az ügyről az RTl Klub híradója is beszámolt akkor. 
A hatósági vizsgálat megállapította a tényeket, kötelezték a szaporítót, hogy biztosítson megfelelő körülményeket az állatoknak, de egyetlen egy kutya sem került kobzásra. (!!) Nagy hiba volt...... Ez az embernek nem nevezhető lény új megoldást talált ki, mely nemrég jutott a fajtamentés tudomására.....

Egyszerűen kikötötte a kutyákat az erdőbe, a kölyköket pedig bezsuppolta egy félszuterén bunkerba, szintén az erdőben. A fajtamentőknek elállt a szavuk, amikor május 19-én meglátták azt, amit csak nagy fantáziájú horrorfilm írók képesek kitalálni. Amerre a szem ellátott, mindenhol németjuhász kutyák voltak láncra verve, fákhoz kötözve, jó néhányan mocsárban ácsorogtak. 
Beszéljenek a képek.....
Kölykök a bunkerban

Vemhes kutyamama a mocsárban
Még egy vemhes mamakutya, ő is a mocsaras részen élt a hatósági vizsgálat lezajlása után.(őrület!!)
A kölykök kimentése a bunkerből.
Láncra vert üvöltés
Halálos félelem és rettegés, annyira, hogy még az ételt sem merte elvenni.

A kutyák 90 %-a olyan elgyötört állapotban volt, hogy ölben kellett őket az autóhoz vinni. 
A fajtamentés 20 kutyát tudott kimenekíteni, 10 felnőttet és 10 kölyköt, de még mindig 30 kutya vár a szabadulásra, akikért holnap visszamennek. Helyük már nincs a menhelyen, de egy-két szervezet átvesz pár ebet. 

Az alapítvány most patthelyzetbe került, hiszen irdatlan pénzt emészt fel a mentett kutyák helyrehozása, úgy orvosilag, mint egyébként. A most mentett kutyákon kívül még páran gazdira várnak a menhelyen, ami a legmagasabb európai igényeknek is megfelel, valamint egy igazi - bár bajuszos - angyal vigyáz rájuk, ápolja őket, dédelgeti a kicsiket, ő Misi. Hihetetlenül ért a fajtához, a kutyák is nagyon szeretik, és Misi minden örökbe adásnál lopva a szemét törölgeti, mert hiszen "egy lurkója" kilép az életbe. 

Kérem a kutyák és az alapítvány nevében, aki tud, segítsen, hogy ezek a testileg-lelkileg meggyötört kutyák jobb élet felé indulhassanak, ivartalanítva, meggyógyítva, hitüket az emberi fajban visszakapva. 

A segítség a következő formában érkezhet:
- kutyatáp minden mennyiségben, kutyakonzervek 
- takarók, fekhelynek való pokrócok, párnák
- szalma
- ideiglenes befogadás, ahol a kutyák lelke megnyugodhat, és ismét bízhatnak a simogató kezekben
- pénzre is szükség van, nem tagadhatjuk, hiszen horribilis összeget tesz ki az orvosi ellátásuk, még ha kedvezményben is részesül az alapítvány a szívvel-lélekkel dolgozó állatorvosok részéről. Aki ezt a módot választja, ide küldhet bármilyen kis avagy nagyobb összeget (kezeskedem érte, hogy a németjuhász fajtamentők kizárólag a kutyusokra fordítják a hozzájuk érkező adományokat, ellentétben sok hóhányó szervezettel. Ez 100 de inkább 1000 %!!)
Számlaszám:
Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezet
73600149-11112686

SEGÍTSÜNK!!


Köszönöm a nevükben is. 


Az alapítvány munkájáról illetve a fenti ügyről itt található olvasnivaló.
http://www.nemetjuhaszkutyamentes.eu/


további képek és tudósítás a mentésről



5 megjegyzés:

藤 / Merry írta...

"Aki ismer, az tudja, kutyamániás vagyok. Hála az égnek! Még mindig jobb, mintha játékszenvedélyem lenne, nem? Nálam abszolút igaz, kutya nélkül lehet élni, de minek? És ráadásul még nem is szégyellem, hogy így érzek. Sokat tanulok tőlük."
A fentieket akár én is mondhatnám!

A történet pedig iszonyú! Borzalmas...Az emberi kegyetlenség elkeserítő.

TeaMami írta...

Ez a véglény egy érzéketlen tuskó. Annyira buta, hogy IQ-ja sincs. Azt mondta, aki találkozott vele, sötét, mint a vakond zsebe.

藤 / Merry írta...

A vakond zsebe jópofa hasonlat. De az emberi ostobaságon sírni tudnék. Bicskanyitogató kedvem támad időnként.
Van új hír ezekről a kutyusokról?

TeaMami írta...

Ez nemcsak ostobaság, de teljes lelketlenség is.
Igen, van új hír, nagyon sok kutyust tudtak elhozni a fajtamentők, mert ez a véglény megijedhetett és belement az átadásba. Csak azon aggódom, hogy még mindig van nála kutya, ideiglenesen engedélyt kapott arra, hogy a megmaradtakat megtartsa. :( Ugyanott vannak a kutyák, a susnyásban, csak csinált nekik hevenyészett házakat. Akkor sem értek vele egyet. Ennek a kezébe soha többé nem lenne szabad kutyát adni. SOHA!

藤 / Merry írta...

Ekkora böszmeséget, elnézést, de hogy képesek továbbra is engedni neki az állattartást???? Semmiféle élőlényt nem bíznék rá! Remélem mihamarabb megszabadulnak tőle a kutyusok!!

LET'S GET TOGETHER :)

HOGY SZALAD AZ IDŐ! :)


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

Jelen blogban található szövegeket (kivéve a megjelölt forrásmunkákat) saját kútfőből merítettem, a fotókat, melyeken blognevem olvasható, saját magam készítettem. Ezen szövegeket illetve fényképeket kizárólag előzetes írásbeli beleegyezésemmel, engedélyemmel lehet felhasználni.
Amennyiben csak rövid mondatkiemelés jelenik meg másutt bármelyik postomból, ott kérem feltüntetni az idemutató linket.
Köszönöm.