/kép a thebigflag.gr oldalról származik/
Most inkább egy isteni, falusi görög receptet osztanék meg a tisztelt nagyérdeművel, forrása Észak-Görögországban élő barátnőm.
- Házasodjunk! - mondá egy nap a paradicsom a zöldbabnak. - Meglásd, nagyon jó párost alkotunk majd.
A zöldbab kicsit húzódzkodott, de aztán beadta a derekát és frigyre lépett a paradicsommal. Bizony mondom, igen jól tette! :))
A "nász" résztvevői:
Az ifjú pár
50 dkg zöld ceruzabab
30 dkg paradicsom
A násznép
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
kevés olaj (ha lehet, olíva, de napraforgóolajjal is bátran készíthető)
só, bors, rigani (görög oregano), pici bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem
Az olajon megpároljuk a szálaira vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket. Beletesszük a széttördelt avagy egészben hagyott zöldbabot, megpároljuk.
Közben egy porcelántálban szétnyomjuk a fokhagymát, az apróra vágott nagy csokor petrezselymet, kikeverjük pici olajjal és a megfőtt paradicsomos babhoz adjuk. Tökéletes köret húsokhoz, de önmagában is megállja a helyét, melegen, hidegen egyaránt.
5 megjegyzés:
Ezt kipróbálom, egy ideje vár rám egy adag zöldbab, de nem volt kedvem főzeléknek elkészíteni.
Hajrá, csak próbáld ki, nem fogsz csalódni benne! Én nagyon szeretem.
Elkészítettem, nagyszerű lett!
Elfelejtettem az előbb írni, a SOS-hírt továbbítottam pár ismerősömnek.
Hűű, tényleg megcsináltad? És sikerült??? Dejóóóóóóó, akkor nem lódítottam, ugye? Isteni finom.
Köszönöm, ha továbbítod a leiratot a kutyusokról, még indig nem kerültek fel a többiek. :( Állítólag ott vannak az erdőben még.... még belegondolni is szörnyű.
Mindegy, aki tud, segítsen!
Igen, csodafinom, nem egyszer fogom még készíteni, az biztos!!
Megjegyzés küldése